Jak ugrilovat maso na ideální teplotu?

19.3.2021 | autor: Redakce PŽ

Jak ugrilovat maso na ideální teplotu?

Máte rádi téměř krvavé steaky? Nebo si spíše libujete v propečených kouscích masa? Poznat přímo na grilu, v jaké fázi propečení se maso nachází a včas ho sundat, není vůbec snadné. Potřebujete pro to buď hodně zkušeností, nebo gril WEBER s teplotní sondou.

S teplotní sondou nevysušíte žádné maso

S teplotní sondou se velice snadno stanete odborníkem na grilování různých druhů mas. Bude vám stačit si jen zjistit, kolik stupňů teploty dané maso potřebuje, jaké jsou ohledně propečení preference vašich host, a máte vyhráno. Sonda vám v průběhu grilování hlídá teplotu, ukazuje kolik °C maso aktuálně má, a když dosáhne požadované teploty, zahlásí vám to. Navíc ji lze propojit s aplikací ve vašem chytrém telefonu, takže můžete na chvíli od grilu i odejít.

Americké grily WEBER jsou jedničkou na trhu

Teplotní sondu můžete použít na grilu jakéhokoliv typu, ve spojení s kvalitním grilem se tak nemusíte obávat ani složitějšího grilování. K absolutní špičce na trhu patří americké grily WEBER. Jsou velmi jednoduché na obsluhu, a to i přesto, že mají velké množství funkcí. Navíc jsou na oko velmi pohledné, Weber dbá i na design. Pokud o novém grilu uvažujete, s nákupem neváhejte, ať můžete začít grilovat s prvními opravdu teplými dny. Nevíte, který z mnoha grilů zvolit? Nechte si poradit, odborníci ze specializovaného e-shopu s grily WEBER vám s výběrem rádi poradí tak, aby dokonale odpovídal vašim požadavkům.

Plynový, elektrický nebo na dřevěné uhlí? Jaký gril vybrat?

Nejpoužívanějšími typy grilů jsou elektrické, plynové a grily na dřevěné uhlí. Jaké jsou mezi nimi rozdíly? Při grilování na dřevěném uhlí si musíte chvíli počkat, než se uhlí rozpálí. Plynové grily WEBER GENESIS jsou naopak připravené během pár vteřin. U elektrických grilů musíte počítat s nižším celkovým výkonem. Zato se však elektrický gril WEBER PULSE hodí i k používání v uzavřených prostorách, během grilování na něm totiž nemanipulujete s otevřeným ohněm.

Na elektrických a plynových grilech jde lépe regulovat teplota. Hůře se vám s nimi naopak bude grilovat mimo váš domov, na to jsou vhodnější grily na dřevěné uhlí WEBER MASTER TOUCH. Grilování na nich obecně provází příjemnější atmosféra. Musíte se starat o to, aby vám neuhasl žár uhlí, nesmíte jej však roztopit až moc. Grilování na dřevěném uhlí vyžaduje delší čas na přípravu, hodí se tak spíše pro poklidnější a delší posezení.

Gril vybírejte také podle toho, jak často se do grilování pouštíte a jaký k němu máte prostor. Jiný gril se totiž hodí na balkon a jiný k posezení na rozlehlé zahradě. Na závěr ještě vyvraťme jednu nepravdu. Na výsledné chuti masa prakticky není poznat, na jakém grilu jste jej připravovali. Možná, že jste slyšeli, že použití dřevěného uhlí pozitivně ovlivňuje chuť. Pravdou však je, že pokud nepoužijete nějaké výrazné exotické dřeviny, o typické aroma grilovaného masa se stará především odpařování tuků z jeho povrchu.



Autor: Redakce PŽ

Facebook Vybrali SME Linkuj Google

Mohlo by Vás také zajímat:

Zpět
Komentáře
Vložit nový komentář

Bohužel zde nejsou žádné komentáře.

Jméno:
Komentář:
Ověření:

© ISSN 1804-106X - online magazín Praktický-život.cz.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího bez souhlasu zakázáno.