Tahin – zázrak Blízkého východu

Tahin – zázrak Blízkého východu

Obchůdky s biopotravinami v posledních letech vyrostly jako houby po dešti. Nabízejí produkty z ekologického zemědělství, celozrnné „neošizené“pečivo, a také mnohdy cizokrajné produkty, které si ještě nenašly cestu k masovému dovozu do supermarketů. Některé výrobky jsou navíc obestřeny určitým tajemnstvím, protože v české kuchyni nepatří mezi ty tradiční. Mezi takové produkty patří i tahin, který najdete v regálech mnoha biopotravin. Patří mezi dovozové zboží, které si na našem trhu teprve hledá místo, ale vlastnosti tahinu jsou známy už po staletí.

více

Tahin – zázrak Blízkého východu

Tahin – zázrak Blízkého východu

Obchůdky s biopotravinami v posledních letech vyrostly jako houby po dešti. Nabízejí produkty z ekologického zemědělství, celozrnné „neošizené“pečivo, a také mnohdy cizokrajné produkty, které si ještě nenašly cestu k masovému dovozu do supermarketů. Některé výrobky jsou navíc obestřeny určitým tajemnstvím, protože v české kuchyni nepatří mezi ty tradiční. Mezi takové produkty patří i tahin, který najdete v regálech mnoha biopotravin. Patří mezi dovozové zboží, které si na našem trhu teprve hledá místo, ale vlastnosti tahinu jsou známy už po staletí.

celý článek komentářů (0)

Mnoho chutí rýže

Mnoho chutí rýže

Kdo z nás by neznal rýži? Tato bílá pochoutka má nezastupitelné místo v našem jídelníčku. Používáme ji jako přílohu, vaříme rizota, připravujeme ji na sladko nebo ji zdobíme bylinkami. Věděli jste ale, že rýžová zrnka za sebou mají poměrně dlouhou historii? A co teprve zkusit spočítat, kolik druhů rýže máme?

celý článek komentářů (0)

Zdravým obouváním předejdete mnohým zdravotním neduhům

Přistihnete se občas, že si stěžujete na bolest zad nebo nohou, kterou si nedovedete nijak vysvětlit? Vězte, že za ní může stát vaše špatné obouvání. Zejména pracujete-li v odvětví, kde velkou část dne trávíte na nohou, je pro udržení, či dokonce zlepšení vašeho zdraví zdravotnická obuv téměř nutností.

celý článek komentářů (0)

Tipy, jak naložit maso na uzení

Uzení v domácích udírnách je o něco náročnější na čas než grilování, ale výsledek oceníte. Důležitý je výběr kvalitního a čerstvého masa, nejlépe od farmáře nebo z jiného ověřeného zdroje. Maso si naporcujeme a můžeme začít s nakládáním. Jak se nakládá uzené maso?

celý článek komentářů (0)

Chytré vaření v inteligentní domácnosti

Chytré vaření v inteligentní domácnosti

Plánujete investici do kuchyně na míru? Ať už disponujete malým nebo velkým prostorem, za zvážení stojí více než uspořádání a vzhled nábytku. Samozřejmou součástí každé kuchyně jsou totiž spotřebiče aneb pomocníci nejen pro přípravu chutných pokrmů. A protože doba jde neustále kupředu, můžete i vy jít s dobou.

celý článek komentářů (0)

Štědrovečerní večeře na Slovensku

Štědrovečerní večeře na Slovensku

Vánoce jsou jenom jednou do roka, proto si na večeři podávané přímo na štědrý večer, dává podle mne každý záležet. Někdo aspoň trochu víc než obvykle, někdo hodně a někdo spíš přehnaně. Protože je to večeře štědrovečerní, měla by být štědrá alespoň štědřejší, než ta obyčejná pondělní večeře. Jak hodně štědrá je večeře u vás doma?

celý článek komentářů (0)

Luxusní hotel v Ostravě – skvělé jídlo a ubytování i firemní akce

Hledáte v moravskoslezské metropoli ideální místo pro uspořádání reprezentativní firemní akce, významné rodinné události, svatby? Hotel Jan Maria splní všechny vaše představy.

celý článek komentářů (0)

Čaj Mate – dar indiánských bohů

Tabák, kukuřice či brambory – to jsou pravděpodobně nejznámější plodiny, které pro Evropu v Americe objevil Kryštof Kolumbus a jeho následovníci. V jejich stínu se však krčilo objevů mnohem více. Jedním z těch nejzajímavějších byly sušené a drcené listy stromu, který později získal jméno cesmína paraguayská. Nápoj z těchto listů označovali indiáni jako dar bohů a do dnešní doby se jeho popularita rozšířila do celého světa.

celý článek komentářů (0)

© ISSN 1804-106X - online magazín Praktický-život.cz.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího bez souhlasu zakázáno.