Muffiny

Orientujete se v kuchyni a rádi zkoušíte nové recepty? Baví vás pečení dezertů a hledáte inspiraci v zahraničích kulinářských specialitách? Nebo vám přišla nečekaně návštěva a vy je nemáte čím pohostit? Vyzkoušejte americké muffiny. Recepty na muffiny jsou velmi jednoduché a rychlé, chuť těchto lehkých sladkostí je vždy vynikající.
Muffiny – ty nejlepší!
Muffiny se k nám dostaly z Ameriky, kde jsou tyto delikatesy vyráběny ve velkém. Možná vás zaujme, že existují dva základní druhy muffinů, a to anglické a americké. Dělí se podle toho, z jakého těsta jsou vyrobeny. Zatímco Angličané používají kvasnice, spoléhají Američané na mnohem jednodušší přípravu – kypřící prášek do pečiva.
Jak na muffiny?
Láká vás připravit si tuto pochoutku ve vlastní troubě? Pak není nic lehčího. Pečení muffinů je velmi jednoduchá záležitost, kterou zvládne i naprostý kuchyňský začátečník. Práci vám usnadní speciální forma na muffiny, ve které upečete dvanáct kousků naprosto hravě. Celá příprava vám zabere zhruba půl hodiny, zaperlíte před přítelem či manželem a děti vás budou za sladkou pochoutku milovat.
Muffiny s čokoládou
Mezi nejoblíbenější druhy patří logicky ty s čokoládovými kousky uvnitř. Doporučit určitě lze banánové muffiny s čokoládou, které patří mezi špičku tohoto cukroví. Co budete potřebovat? Připravte si 150 gramů hladké mouky, 3 vejce, 150 gramů cukru krystal, 150 gramů másla, 2 velké zralé banány, polovinu sáčku kypřícího prášku do pečiva, rozdrolenou čokoládu popřípadě oříšky, mouku a tuk na vymazání forem (je-li potřeba).
Příprava je opravdu velmi jednoduchá. Smíchejte nejprve vejce s cukrem, bokem si mezitím rozmačkejte banány vidličkou. Do směsi přijdete mouku, kypřící prášek, máslo či heru, rozmačkané banány, čokoládové kousky popřípadě oříšky. Vše důkladně promíchejte a klaďte do vymazaných forem asi do tří čtvrtin hloubky. Následně pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů asi dvacet minut. Respektujte zkušenosti s vlastní troubou.
Autor: Redakce PZ
Bohužel zde nejsou žádné komentáře.