Party a la mexicana

Pořádáte domácí večírek a lámete si hlavu nad tím, čím ctěné přátele a kolegy pohostit? Nudí vás již poněkud fádní kombinace brambůrků, tyčinek, jednohubek a obložených chlebíčků? Máte chuť vnést do vaší kuchyně trošku svěžího vánku a jižanské atmosféry? Pak jste na správné adrese! Máme pro vás tipy, jak domácí pohoštění proměnit v ochutnávku mexických a jihoamerických dobrot, po kterých se všichni přítomní budou moci utlouct a vy budete zvolena za hostitelku roku!
Klasikou jsou tortilly
Při plnění tortill se fantazii meze nekladou. Vyzkoušejte klasické s kuřecími kousky, ledovým salátem a rajčaty, tortilly s paprikami, chilli a fazolovou směsí, tortilly plnění uzeným masem nebo mozzarellou a jinými ingrediencemi. Zapátrejte například v kuchařkách nebo na internetu, uvidíte jako poklady najdete. Přitom recepty z mexické kuchyně nejsou vůbec složité, naopak. S trochou umu je zvládnete levou zadní, navíc (při nákupu hotových tortill a placek) bývají pochoutky připraveny za pár minut.
Mi gusto mexicano
Vyzkoušet můžete také mexické enchiladas, neboli kvanta dušené zeleniny zapečené v tortille zalité tomatovou omáčkou a posypané sýrem. Dále můžete pro své hosty připravit vyhlášené burritos. Na výběr máte z mnoha variací, můžete třeba vyzkoušet burritos s masovou směsí, se zeleninou a sýry nebo s pikantními fazolemi. Stoly můžete doplnit kuřecím nebo krůtím fajitas s množstvím čerstvé a dušené zeleniny. Takto prostřená tabule jistě vašim hostům zachutná a navíc díky vtipným a svěžím receptům nebude váš večírek působit fádním dojmem.
Salsa a něco navíc
Na stoly dále rozprostřete tortilla chipsy, rajčatovou salsu, ostrou chilli nebo avokádovou omáčku a sýrovou salsu tak, aby si hosté mohli chipsy podle chuti namáčet do jednotlivých omáček a vychutnat si tak pohoštění v mexickém stylu. Jako ke každé oslavě patří i k mexickému večeru něco dobrého k pití. Vzhledem k tématickému občerstvení doporučujeme červené i bílé víno, sangrii nebo například silnou grappu.
Autor: Redakce PZ
Bohužel zde nejsou žádné komentáře.