Šampaňské brut pohladí chuťové buňky všech milovníků suchého vína. Co ho charakterizuje?

Šampaňské brut pohladí chuťové buňky všech milovníků suchého vína. Co ho charakterizuje?

Patříte-li k milovníkům sušších vín obecně a šumivých zvláště, měli byste zkusit šampaňské brut! Ne všechna šumivá vína jsou sladká, některá se naopak vyznačují velmi nízkým obsahem cukru. Následující článek vám prozradí, v čem je tento typ nápoje specifický, jak a kde se vyrábí a nakonec, jak ho správně skladovat a podávat. Chcete-li dobře zapůsobit a předvést se na oslavě nebo před krásnou dámou či pánem na večeři, jsou tu pro vás tyto řádky.

více

Oxalis, to jsou kvalitní čaje za bezkonkurenční cenu

Oxalis, to jsou kvalitní čaje za bezkonkurenční cenuČaj je díky vysoké oblibě nejrozšířenějším nápojem na světě. V nejlidnatějších oblastech, jako je Čína, nebo Indie je čaj neodmyslitelnou součástí každodenního života. U nás si čaj rádi vychutnáme při dobrém jídle, nebo si s čajem jen tak zpříjemníme náš den. Abychom měli z pití čaje ten opravdový požitek, je potřeba vybírat si jen kvalitní čaje. Firma Oxalis nabízí zdravé a nezávadné sypané čaje. Máme pro Vás více než 400 druhů sypaných čajů a také veškeré čajové soupravy dózy a ostatní čajové příslušenství.
celý článek komentářů (0)

Pochutnejte si na kvalitním čaji

Pochutnejte si na kvalitním čajiKaždý z nás si jistě rád vychutná příjemnou chvilku u šálku dobrého čaje v čajovně, doma, i v příjemné restauraci. Chvilky s kvalitním čajem dokážou navodit velmi příjemnou atmosféru.
celý článek komentářů (0)

Čili papričky čili chilli

Čili papričky čili chilliČili papričky zdomácněly v Americe už 7500 let př. n. l. Kayenský pepř (čili paprička) se dostal do Evropy z Indie v šestnáctém století a byl původně používaný jako lék na prudce nakažlivé kožní choroby. Sám název kayenský pepř je ale pouze milný překlad. Výraz „pepper" lze totiž použít jak pro pepř, tak pro papričku.
celý článek komentářů (2)

Jak jedli naši předkové? Dopřejte si středověkou hostinu!

Jak jedli naši předkové? Dopřejte si středověkou hostinu!Už jste si někdy říkali, jaké by to asi bylo, kdybyste se dostali do středověku? Co byste zažívali? Jak byste komunikovali? Jaké oblečení nosili, ale hlavně: co byste jedli? Stroj času bohužel nemáme, ale pokud patříte k těm, kdo rádi zkouší nové věci, ale zároveň vás zajímá historie, máme pro vás tip na neobvyklý zážitek, který naplní oba vaše zájmy. Zkuste si po vzoru našich předků dopřát středověkou hostinu, hodokvas, za který by se nemusel stydět ani Karel IV.!
celý článek komentářů (0)

Oleje pro život - do salátů i do kosmetiky

Oleje pro život - do salátů i do kosmetikyNa trhu je dnes nepřeberné množství různých jedlých olejů. Který si však vybrat, aby nejlépe posloužil tomu, k čemu ho chcete použít? Poradíme vám - oleje jsou totiž pro náš život nezbytné jako nosiče vitamínů rozpustných v tucích a jako zdroj nenasycených mastných kyselin, které hrají důležitou roli v biologických reakcích našeho těla.
celý článek komentářů (0)

Koření ve světových kuchyních aneb Nebojte se s kořením experimentovat

Koření ve světových kuchyních aneb Nebojte se s kořením experimentovatKaždá země má svou kuchyni a každá tato kuchyně se rozlišuje podle způsobu používání koření a využívání druhů koření. Díky tomu se kuchaření, resp. vaření, stává obrovským dobrodružstvím, které závisí jen a jen na vaší odvaze a fantazii a při kterém můžete cestovat kdekoliv po světě, aniž byste utráceli za letenku.
celý článek komentářů (0)

Farmářské trhy – cesta ke kvalitě a gurmánství

Farmářské trhy – cesta ke kvalitě a gurmánstvíJak řekl spisovatel Honoré de Balzac: „Je-li vůbec něco smutnějšího než zneuznaný génius, je to nepochopený žaludek." A měl pravdu. Chcete-li vyčarovat v kuchyni nezapomenutelné menu, základem budou vždy kvalitní suroviny. Stejně tak jako čerstvou rybu si zajedete koupit do rybárny, co takhle věnovat trošku úsilí i ostatním potravinám? Zkuste alespoň jednou vyměnit supermarket za farmářský trh. Dopřejte si tak kulinářský zážitek s jasným původem.
celý článek komentářů (0)

Jedli jste někdy ibišek? Co je to okra a jak s ní naložit v kuchyni

Jedli jste někdy ibišek? Co je to okra a jak s ní naložit v kuchyniJedlý ibišek je známý také pod jménem gumbo, v Indii jako bindi a na Středním východě a v Egyptě mu říkají bamia a v Africe, odkud pochází, kingombo. U nás se s ním setkáte pod jménem okra. Okra jako Opravdová Kulinářská Radost, Ano!
celý článek komentářů (0)

© ISSN 1804-106X - online magazín Praktický-život.cz.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího bez souhlasu zakázáno.