24.3.2011autor:
Avokádo. Dříve exotické slovo, dnes potravina na jídelním lístku velkého množství restaurací s cizokrajnou kuchyní. A pokud dbáte na zdravou stravu nebo rádi zkoušíte nové recepty, jistě jste i vy s touto mexickou pochoutkou přišli do styku. Přineste do své kuchyně svěží vítr a oslavte první jarní dny lehkými a
chutnými pokrmy s avokádem.
celý článek
4.3.2011autor:

Ze všech stran se na vás valí doporučení dietních odborníků ohledně
vyvážené a pravidelné stravy. Snídaně, oběd, večeře a mezitím dvě svačinky sice zní rozumně a patrně by menší porce pětkrát denně vyřešily vaše žaludeční problémy, pálení žáhy, únavu či pár kilo navíc, ale kdo má dnes čas na dodržování stravy jako ze žurnálu? Čtěte, jak si připravit chutné a
jednoduché svačinky do kabelky a nakrmit hladový žaludek i v největším pracovním shonu.
celý článek
22.12.2010autor: Redakce PŽ
"Kolik máte druhů?" Pánové prominou, že možná nebudou hned rozumět. Zato dámy v tomto předvánočním čase budou vědět okamžitě. Velmi častým tématem prosincových rozhovorů je totiž, kolik máte
druhů cukroví, jestli máte již uklizeno, nakoupený stromeček, kapra a podobně.
celý článek
18.6.2010autor:

Pořádáte
domácí večírek a lámete si hlavu nad tím, čím ctěné přátele a kolegy pohostit? Nudí vás již poněkud fádní kombinace brambůrků, tyčinek, jednohubek a obložených chlebíčků? Máte chuť vnést do vaší kuchyně trošku svěžího vánku a jižanské atmosféry? Pak jste na správné adrese! Máme pro vás tipy, jak domácí pohoštění proměnit v
ochutnávku mexických a jihoamerických dobrot, po kterých se všichni přítomní budou moci utlouct a vy budete zvolena za hostitelku roku!
celý článek
14.4.2010autor:
Proč jsou Japonci tak zdraví, štíhlí a dožívají se vysokého věku? Odpověď je jednoduchá – jedí totiž sushi. Tato vynikající specialita z rýže, řas a ryb má nejen minimum kalorií, ale celou řadu zdraví prospěšných látek. Ozdravte jarní jídelníček a připravte si sushi doma!
celý článek
14.3.2010autor:

Slunná Itálie zásobuje celý svět výbornými gastronomickými pochoutkami s příchutí Středomoří. Přesněji řečeno představuje prosciutto (známé také pod jménem pršut nebo prošuto) výbornou šunku vyráběnou v celé oblasti Středozemního moře. Výborný pršut je asi jedna z prvních věcí, které si asociujeme, slyšíme-li zmínku o letní dovolené. Tuto dobrotu je hřích neochutnat. Chcete se o pršutu dozvědět více?
celý článek
27.2.2010autor:

Orientujete se v kuchyni a
rádi zkoušíte nové recepty? Baví vás pečení dezertů a hledáte inspiraci v zahraničích kulinářských specialitách? Nebo vám přišla nečekaně návštěva a vy je nemáte čím pohostit? Vyzkoušejte americké
muffiny.
Recepty na muffiny jsou velmi jednoduché a rychlé, chuť těchto lehkých sladkostí je vždy vynikající.
celý článek
1.2.2010autor:

Bez
čokolády si mnoho z nás nedokáže představit svou každodenní existenci. Tu si dáme čtvereček
kvalitní čokolády ke kávě, tamhle zobneme zase
čokoládový dort. Mezi oblíbené pamlsky, kterými se odměňujeme za úspěchy i malá selhání, patří
belgické pralinky, čokoládové fondue nebo relaxační
čokoládové masáže. Tato sladká pochoutka patří navíc mezi staletími ověřená afrodiziaka. Myslíte si, že v sobě čokoláda skrývá další tajemství, která je potřeba odhalit?
celý článek