Čaj Mate – dar indiánských bohů

Tabák, kukuřice či brambory – to jsou pravděpodobně nejznámější plodiny, které pro Evropu v Americe objevil Kryštof Kolumbus a jeho následovníci. V jejich stínu se však krčilo objevů mnohem více. Jedním z těch nejzajímavějších byly sušené a drcené listy stromu, který později získal jméno cesmína paraguayská. Nápoj z těchto listů označovali indiáni jako dar bohů a do dnešní doby se jeho popularita rozšířila do celého světa.

celý článek komentářů (0)

Je libo Steak či Biftek?

Je libo Steak či Biftek?

Jste velcí milovníci masa, a nedokážete si bez něj představit žádné jídlo? Těšíte se na letní grilování, rádi si pochutnáte na steacích a biftecích? Ale víte vůbec, jaký je mezi těmito dobrůtkami rozdíl, a co to vlastně znamená, když se vás číšník zeptá, jak si přejete maso upravit?

celý článek komentářů (0)

Jak připravit pečené kaštany

Jak připravit pečené kaštany

Není to tak dávno, co jsme měli možnost ochutnat tuto pochoutku u nás poprvé. Před revolucí byla k dostání pouze v zahraničí a málokdo v Česku měl vůbec o její existenci tušení. Dnes si na ní v zimě můžeme pochutnat často, a to především díky tomu, že ji nabízejí stánkaři na vánočních trzích. Řeč je samozřejmě o pečených kaštanech. Jak si pečené kaštany připravit doma a náležitě si je vychutnat kdykoli během roku?

celý článek komentářů (30)

Přednosti bílé kuchyně

Přednosti bílé kuchyně

Trend bílé kuchyně není patrný pouze u nás, ale v celém světě. Bílá barva je vyhledávaná především pro její nadčasovost a čistotu. Jaké jsou hlavní přednosti této barvy v kuchyni?

celý článek komentářů (1)

Tajemství kávy

Tajemství kávy
Jste „kafař“ a nedokážete si představit ranní probuzení bez vůně kávy linoucí se z kuchyně? Nebo máte po každém obědě neodolatelnou chuť na šálek pořádného espressa? Či máte odpolední setkání s kamarádkami spojené s pravidelnou dávkou sladkého jemného „latéčka“? Pití kávy je všude po světě rozšířeným a oblíbeným zvykem, který se nevyhýbá ani našim luhům a hájům. Věděli jste však, že existuje více druhů kávy a že má za sebou tato hořká voňavá pochoutka bohatou historii?
celý článek komentářů (0)

Horké nápoje, které zahřejí na těle i na duši

Současné mrazivé počasí dává našemu organismu pořádně zabrat. A tak hledáme nejrůznější způsoby, jak se v těchto zimních dnech alespoň trochu zahřát. Když ale ani vrstva oblečení navíc, ani horká vana nezabírají, je třeba prohřát naše prokřehlé tělo zevnitř. Na alkohol však rovnou zapomeňte - punč, grog či „svařák“ vás totiž zahřejí jenom pocitově, ve skutečnosti však vnitřní teplota klesá, doslova vám tak pouští zimu do těla. Místo toho vsaďte na nealkoholické horké nápoje, které vám nejen dodají teplo, ale navíc mají spoustu dalších prospěšných účinků pro váš organismus.

Současné mrazivé počasí dává našemu organismu pořádně zabrat. A tak hledáme nejrůznější způsoby, jak se v těchto zimních dnech alespoň trochu zahřát. Když ale ani vrstva oblečení navíc, ani horká vana nezabírají, je třeba prohřát naše prokřehlé tělo zevnitř. Na alkohol však rovnou zapomeňte - punč, grog či „svařák“ vás totiž zahřejí jenom pocitově, ve skutečnosti však vnitřní teplota klesá, doslova vám tak pouští zimu do těla. Místo toho vsaďte na nealkoholické horké nápoje, které vám nejen dodají teplo, ale navíc mají spoustu dalších prospěšných účinků pro váš organismus.
celý článek komentářů (0)

Šikovní pomocníci do kuchyně pro zdravé vaření

Nechutná vám pečivo z obchodu? Zkuste si upéct vlastní! Stejně můžete postupovat i u dalších pokrmů, které přeci jenom chutnají poctivě připravené o něco lépe v porovnání s polotovary. S pár šikovnými pomocníky v kuchyni navíc zjistíte i to, že příprava kvalitních jídel v rámci zdravého životního stylu vůbec není složitá a časově náročná.

celý článek komentářů (0)

Existuje zdravý toustovač?

Existuje zdravý toustovač?

Dva plátky voňavého toustového chleba zajíždí do štěrbiny toustovače, my si zatím nachystáme plátek čedaru a plátek krásné farmářské šunky z malého chovu a špetku másla. Ozve se cinknutí, to už se nám sbíhají sliny, málo naplat, ráno bez teplého toustu si nedovedeme představit. Ale co to? Toust je hnědý a po krajích dokonce černý. Je to vůbec zdravé?


celý článek komentářů (0)

© ISSN 1804-106X - online magazín Praktický-život.cz.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího bez souhlasu zakázáno.