Ekologická zahrádka krok za krokem
Ekologické pěstování zeleniny a šetrná péče o zahradu si získávají stále více příznivců – a zaslouženě. Není totiž nad to, když si čerstvou mrkev nebo rajče utrhnete přímo na zahrádce a víte, že jste při jejich pěstování nezatížili životní prostředí. V tomto článku se podíváme na to, jak se ekologicky starat o půdu a rostliny nejen na zahradě, ale i na terase, jak pečovat o zeleninu přírodními metodami a co obnáší ekologické čištění vody a odpadů, které při zahradničení též často řešíme.více
Rybí speciality na váš stůl
Připravte lahodnou rybí specialitu, o které se bude mluvit ještě dlouho po vaší hostině. Máme pro vás pár tajných tipů, které z vás udělají v očích vašich hostů doslova specialistu na rybí pochoutky.
Zájem o rozvoz jídla strmě vzrostl
Sice jsou doby, kdy byly uzavřené restaurace a hospody už dávno pryč a lidé se vrací ke svému normálnímu životu, ale v některých ohledech zůstává situace stejná jako v případě koronaviru panujícího venku. Mluvíme konkrétně o rozvozech jídla ve Frýdku-Místku a jinde v republice. Právě o rozvoz jídla strmě vzrostl zájem, i když si všichni mohou přijít do restaurace na své oblíbené jídlo. Lidé zkrátka do jisté míry zlenivěli a rozvoz jídel je něco, čeho se nechtějí vzdát.
Cimbálovka Praha zajistí program pro restaurace i na svatby a večírky
Cimbálová muzika je neodmyslitelně spojena s Moravou a vynikajícím vínem. Často doprovází ochutnávky v malebných vinných sklípcích, zaznívá na festivalech folklórní hudby i ve stylových restauracích. Její atraktivitu ještě zvyšuje fakt, že ji obvykle hrají muzikanti odění do pestrých a bohatě zdobených moravských lidových krojů.
Otočný gril na kuře se dá použít i na domácí gyros
Češi grilování milují a letos už je grilovací sezóna v plném proudu. Mohlo by se zdát, že grilovaného masa se člověk nikdy nepřejí, ale není to pravda. Jestli nevíte, do čeho ještě maso naložit a jakou barbecue omáčku si pořídit, abyste potěšili chuťové buňky něčím novým, možná by nebylo na škodu zvážit koupi nového grilu.
Rodinná výuka výživy v kuchyni
Společné vaření je jedním ze způsobů, jak příjemně strávit čas s rodinou doma. Kromě poznávání nových chutí může mít ještě další důležitý význam, např. může být formou výuky výživy. Získávání znalostí o nutričních hodnotách výrobků a jejich vlivu na organismus, jako je například budování imunity, stojí za to spojit s kulinářskými aktivitami a začít již od útlého věku.
Krůta v kuchyni na jaře
Krůtí maso má vysoký obsah bílkovin, je zdrojem vitaminů B3, B6, B12 a také draslíku, fosforu a zinku. Kromě toho má také mnoho dalších výhod, mimo jiné kulinářskou různorodost.
Se zeleninou, vařená, s přídavkem exotických chuťových tónů nebo jako složka polévky – to jsou jen některé příklady jeho použití. Představujeme vám špetku informací o krůtím mase a tři kulinářské inspirace speciálně pro teplé jarní dny.
Krůta – první maso pro dítě
Období mezi 17. a 26. týdnem života dítěte, když poprvé přijímá jiná jídla než mateřské mléko nebo tepelně upravené mléko, je výjimečné pro celou rodinu. Je to vhodný okamžik k prověření stravovacích návyků všech členů rodiny, například z hlediska masa, které se každý dne objevuje na našem stole. Jedním z prvních výrobků, které rodiče vyberou pro malé dítě, je krůta. Zde jsou některá fakta potvrzující tuto rozumnou volbu na začátku dobrodružství s novými chutěmi.
Tahin – zázrak Blízkého východu
Obchůdky s biopotravinami v posledních letech vyrostly jako houby po dešti. Nabízejí produkty z ekologického zemědělství, celozrnné „neošizené“pečivo, a také mnohdy cizokrajné produkty, které si ještě nenašly cestu k masovému dovozu do supermarketů. Některé výrobky jsou navíc obestřeny určitým tajemnstvím, protože v české kuchyni nepatří mezi ty tradiční. Mezi takové produkty patří i tahin, který najdete v regálech mnoha biopotravin. Patří mezi dovozové zboží, které si na našem trhu teprve hledá místo, ale vlastnosti tahinu jsou známy už po staletí.